Us vau perdre el Fòrum Contra les Violències de Gènere?

/ novembre 20, 2015/ Cúrcuma, Gènere

[:ca]

La setmana passada Cúrcuma va participar en el XI Fòrum Contra les Violències de Gènere organitzat per Plataforma unitària contra les violències de gènere de la qual formem part.

Ha estat un èxit! Estem molt contentes de la força i la saviesa col·lectiva que hem trobat en les activitats en les quals hem participats.

En aquesta edició del fòrum, Cúrcuma ha participat en tres activitats:

  • Taller “Com són les nostres relacions amoroses?” amb la participació d’adolescents.

Vam estrenar un nou format del taller amb la peça de Lalioparda: “Degenerant Utòpics”. A través del teatre, vam identificar estereotips de gènere al voltant de les relacions sexo-afectives i mites de l’amor romàntic.

  • Taula rodona juntament amb companyes de Fil a l’agulla, SCI-CAT i Ca la dona.

Vam compartir les nostres experiències feministes al voltant del treball personal en col·lectiu, el feminisme com a eix transversal de les entitats, la xarxa Magdalena de Teatre de les oprimides i l’experiència històrica de lluita feminista a Barcelona.

Va ser un espai molt enriquidor per la diversitat d’enfocaments que cadascuna aportava i per la perspectiva històrica de la Mercè Otero. Al col·loqui, sobretot, es va manifestar la necessitat de tenir eines per treballar amb perspectiva de gènere dins de les organitzacions, i també, en l’àmbit del lleure com a eix transversal, i les dificultats en les quals es troben per poder-ho dur a terme.

  • Debat Participatiu “Com ens estem organitzant envers la violència masclista?” És un acte obert a totes les organitzacions que lluiten pels drets i llibertats de dones, lesbianes i trans.

Finalment el dissabte a la tarda vam facilitar juntament amb dues companyes de la Plataforma, un espai per identificar reptes i punts forts i dèbils de les actuacions en contra les violències de gènere.

Vam tenir primer dos espais de treball, un amb organitzacions i l’altre amb persones interessades en la temàtica. Al final vam posar en comú el que cada espai havia treballat.

Des de la perspectiva de les organitzacions, va ser molt enriquidor trobar-nos i compartir, però també escoltar les aportacions del públic que rep les nostres actuacions. Una vegada més vam gaudir de l’aprenentatge col·lectiu i de la saviesa que totes tenim.

[:]