Activitats del mes de març!

/ abril 4, 2015/ Cúrcuma

[:ca]

Volem compartir amb vosaltres totes les activitats que hem fet aquest mes, en motiu del dia 8 de març.

Aquest any estem molt contentes perquè just fa 2 anys que vam començar amb Cúrcuma i aquest mes hem estat a tope de feina, gaudint dels resultats que anem tenint amb tot aquest temps i energia invertida.

Cada taller que hem fet, ens adonem de la importància de participar i generar espais per treballar al voltant del gènere i les violències de gènere subtils i quotidianes, perquè és allà on comencen a fer-se més i més grans i perjudicials per a les persones, grups i societat.

  • El mateix 8 de març, vam estar fent el taller de Micromasclismes a Can MaDSC_8984sdeu, on vam treballar de forma mixta i no mixta, compartint al final, les reflexions a les que van arribar cadagrup segregat a través de petites improvitzacions sobre situacions vivencials on es donaven certs micromasclismes a la vida quotidiana d’algunes de les participants.

    Ens vam quedar amb ganes de profunditzar molt més!

  • IMG_0512Com cada any, l ’IES Miquel Tarradell, organitza unes jornades per als cicles formatius, aquest any anaven sobre cooperativisme i ens van convidar a nosaltres per donar uns tallers. Vam fer un petit tast de Teatre de les Oprimides i un altre d’ Interculturalitat i gènere, una mirada interseccional. Van participar aproximadament unes 100 alumnes durant dos dies. I vam poder crear un espai nou on parlar d’educació popular i projectes d’intervenció socioeducativa més participatius, una mirada a l’arbre del Teatre de l’Oprimit, reflexions en vers a l’interculturalitat i els diferents eixos d’opressió en els quals estem immerses i com tenir-ho en compte en l’àmbit educatiu, entre d’altres.
  • El VicDones de l’Ajuntament de Vic ens va contactar per fer un curt tallerIMG_0520 sobre Cos i gènere, com és la interacció. El que vam poder fer va ser recordar i reflexionar de forma crítica com la nostra socialització pel fet de nàixer amb un determinat sexe, ens ha determinat al llarg dels anys, i de quina manera ho vivim en l’actualitat. Van haver-hi reflexions al voltant de com som llegides i si és acord o no amb com ens identifiquem, algunes participants mai s’havien preguntat res al voltant de la seva identitat de gènere, i d’altres, sí, per les vivències personals i pel fet de no encaixar en una identitat de gènere normativa.

  • DSC_9029

    L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ens va proposar fer alguna acció teatral curta i participativa per l’hora del pati dels instituts..i així van nàixer Les històries de Alba i Manu, petites històries de quatre adolescents que visibilitzen alguns tabús propis de l’adolescència que tenen a veure amb les microviolències de gènere que vivim en la quotidianitat.

  • Amb l’Entitat cultural GER, junt amb algunes entitats juvenils de San Pere de Ribes, vam compartir un taller sobre Teatre de les Oprimides i Gènere, on vam estar tot un matí explorant sobre com els estereotips de gènere ens atravessen en el nostre dia a dia, que hi ha d’ells en nosaltres i com ens afecten. També vam estar investigant sobre aquelles característiques de la masculinitat i feminitat amb les quals ens identifiquem cadascuna i com les podem subvertir i anar més enllà d’aquest binarisme.DSC_9071

[:]