20/12 Teatre-Fòrum: El carrer és nostre, que es noti! Peça teatral i fòrum

/ desembre 20, 2017/ Teatre de les oprimides

DIMECRES 20/12 A LES 18H AL C.CÍVIC EL SORTIDOR (Poble Sec)

T’han assetjat sexualment al carrer? Has sentit que el teu cos és vist com un objecte per ser mirat, per opinar-ne, perquè l’altre en gaudeixi sense el teu permís… O has sigut testimoni d’alguna experiència o relat d’aquest tipus?
Et preocupa o t’incomode aquest problemàtica?
Vine a dimecres 20 de desembre a les 18h al Centre Cívic el Sortidor.

elcarreresnostre

elcarreresnostre

SINOPSIS DE LA PEÇA

Una peça sobre l’assetjament sexual a l’espai públic feta a patir de les experiències de diverses dones i lesbianes. Des del relat personal, amb humor i respecte cap a les pròpies vivències i les pròpies estratègies, repensant els nostres cossos i els seus significants, vivint-los i volent-los lliures.

EN QUÈ CONSISTEIX EL PROJECTE? ON SOM ARA?

Ha consistit en la creació d’una peça teatral, a partir de testimonis de dones i lesbianes que han estat agredides sexualment en l’espai públic. Us convidem a la representació de la peça, hi haurà un espai de diàleg obert i participatiu, facilitat per professionals, on el públic tindrà la possibilitat d’expressar sentiments, experiències, idees de com podem abordar aquesta problemàtica.

La finalitat del projecte és, per una banda, guanyar consciència individual i col·lectiva respecte:
• Els aspectes de la nostra realitat social que permeten l’assetjament sexual a l’espai públic vers les dones, lesbianes i persones trans
• Les conseqüències que provoca aquesta violència
• Les estratègies de suport mutu i empoderament que li fan front.

Per altra banda es pretén donar valor a la veu de les persones agredides.

D’ON NEIX EL PROJECTE?

El projecte neix en el marc del 25 de novembre del 2016 quan la Diputació de Barcelona ens va adjudicar una desena de tallers en diferents municipis on vam abordar aquesta temàtica amb persones socialitzades com a dones a partir de 12 anys.

En aquests tallers vam treballar des de l’experiència personal de les participants i a la vegada des d’una perspectiva sistèmica que col·loca l’assetjament sexual dins del sistema patriarcal i dins de la piràmide de violències que el sostenen.

Després de realitzar els tallers vam detectar la necessitat d’aprofundir en la visibilització, en la presa de consciència per part de la societat, en la necessitat de trobar estratègies per fer-hi front i en la denúncia pública de l’impacte que té en la vida de les persones agredides aquesta violència que està tant normalitzada a la nostra societat.

Et convidem a venir a veure la peça i a participar al fòrum obert.

INSCRIPCIONS

Escriure’ns un correu a ass.curcuma@gmail.com